31 Temmuz 2015 Cuma

Alev Deneyleri beynimi yaktı!

  Labirentten çıktıktan sonra özgürlerdi, herşey bitmişti. Yani kurtulan bütün Kayranlılar öyle düşünüyordu, fakat İSYAN'ınsa onlar için planladıkları henüz bitmemişti.
  
  Dış dünyanın güneş ışınlarına aşırı maruz kalmaya başladığını ve ışıl denen bir hastalığın yayıldığını önceki kitaptan kırıntılar halinde de olsa birazcık öğrenmiştik. Fakat ne desem bilemiyorum bu kadarını beklemiyordum. Thomas ve arkadaşları belkide insanlığın bu hastalıktan kurtulmaları için son umut. İnsanlar bu hastalığa yakalandıklarında yavaş yavaş delirmeye başlıyorlar ve bunu hiç bir şekilde engelleyemiyorlar. Thomas ve Kayranlılarda bu hastalığa maruz bırakıldı. Tedavi olabilmek için,
fare tipli ve görünmez koruyucu bir duvarın arkasından onlarla konuşup yapmaları gerekenleri söleyen bir bilim adamını dinleyip Güneş ışınlarından en fazla etkilenen Alev denen bölgeyi belirtilen sürede geçip, güvenli bölgeye ulaşmaları gerekiyor. Ancak bu hiçte kolay olmayacak: Deliler, yakıcı güneş ışınları, bilmedikleri diğer tehlikeler ve 2. bir labirentten kaçan diğer grubu ve onlarqa düşman olduklarını düşünürsek zordan da öte bir yolculuk olacak.

  Thomas uykusundan Teresa'nın ona telepatik yola seslenmesiyle uyanmaya çalıştı ancak saniyeler içinde, içine bir boşluk yayıldı. Teresa gitmişti ve ona artık ulaşamıyordu. Onun odasına gittiğindeyse (hiç içimin almadığı) Aris denen diğer gruptan başka bir çocukla karşılaştı. Sonrasında ise gariplikler bi anda onları bulmaya başladı. Vücutlarındaki yazılar ve sokaklardaki tabelalarda yazan hep aynı cümle. Ayrıca Thomas değişimden sonra belkide hatırlamaması gereken şeyleri hatırlamaya başladı ve bunlar herşeyi altüst edebilir.

  Kitabın filmi Eylül 18 de vizyona girecek. Fragmanda anlamadığım ve kitaptan farklı bulduğum bir çok bölüm var. Örneğin Teresa sürekli Kayranlılarla birlikte gibi görünüyor ama kitapta ise uzun bir süre kayboluyor. Tabi fragmanlar yanıltıcıda olabilir.Umarım bu kadar akıcı ve harika bir kitabı senaryoyu değiştirerek berbat etmezler.

İşte filmin fragmanı ve filmden bazı kareler:


 






Sadakatleri sınanacak,
Tepkileri ölçülecek,
Kural yok ve hiç birşey kesin değil,  
Başarmak zorundalar  yoksa ölecekler.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder